Groepslessen ingangsexamen geneeskunde

03-03-2024

Supremum organiseert in de vakantieperiodes bijles in Aalst ter voorbereiding van het ingangsexamen geneeskunde onder de vorm van groepslessen. We kiezen bewust de kaart van groepslessen omwille van de vele voordelen. Uiteraard houden we de grootte van de groepen beperkt om je zoveel mogelijk ook individueel te kunnen begeleiden en te ondersteunen.

Voordelen groepsles

1. Je kan bijleren van anderen

In een groepsles kan je niet alleen van de lesgever maar ook van de medeleerlingen bijleren. Zo kan je uit de vragen van andere leerlingen ook een aantal dingen opsteken of krijg je nieuwe inzichten. Ook op vlak van studieplanning en strategieën kan de aanpak van medeleerlingen jou vooruit helpen.

2. Je staat er niet alleen voor

In een groepsles bevind je je in een omgeving waarin iedereen een gemeenschappelijk doel heeft. Je kan mekaar aanmoedigen, motiveren en steunen gedurende het hele traject. Zo wordt snel duidelijk dat je er niet alleen voor staat.

3. Toewijding

Wanneer je deel uitmaakt van een groep, ben je meer geneigd om verantwoordelijkheid te nemen voor je voorbereiding omdat je natuurlijk niet wilt achterblijven op je medestudenten. Dit komt de toewijding enkel ten goede en verkleint de neiging tot uitstelgedrag.

4. Kostenbesparend

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, zijn groepslessen veel kostenefficiënter in vergelijking met individuele lessen. De kosten worden verdeeld over de groep, wat resulteert in lagere tarieven per persoon. Zo kan je genieten van de beste begeleiding aan de allerscherpste prijs.


Dus, als je op zoek bent naar een effectieve en stimulerende manier om je voor te bereiden op het ingangsexamen geneeskunde, kies dan voor onze groepslessen en ervaar zelf de voordelen.