Belangrijkste bronnen voor de examenvoorbereiding

16-06-2024

Goed begonnen is half gewonnen! Hieronder lijsten we de belangrijkste bronnen op waarmee je je goed voorbereidt voor het ingangsexamen.


Offici¨¨ele website

Hier vind je alle informatie over het toelatingsexamen, de te kennen leerstof, de examenonderdelen, de modaliteiten van het examen etc. Neem al deze informatie grondig door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het examen zelf.

Onder meer vind je er het leerstofoverzicht van de te kennen leerstof. Dit is cruciaal! Druk het af zodat je geen onderdelen vergeet!

Zit je in een sterk wiskundige/wetenschappelijke richting? Dan merk je dat niet alle onderwerpen worden overhoord op het toelatingsexamen die je wel op school hebt geleerd. Bekijk het leerstofoverzicht grondig en richt je op de leerstof die wel wordt gevraagd.

Zit je in een minder wiskundige/wetenschappelijke richting? Bekijk het leerstofoverzicht grondig! Waarschijnlijk heb je niet alle onderdelen behandeld in de lessen op school. Je zal deze leerstof zelfstandig moeten verwerken. Heb je hier problemen mee? of ben je op zoek naar studiehulp? Supremum staat voor je klaar en helpt je het maximum uit jezelf te halen!


Voormalige examenvragen

Op de officiële website vind je tevens de voormalige examenvragen sinds 2015. Het inoefenen en maken van oude examenvragen is cruciaal omdat je zo vertrouwd geraakt met de manier van vraagstelling en de moeilijkheidsgraad van de examenvragen.


Gratis websites

Op het internet zijn overigens nog vele extra oude examenvragen te vinden inclusief de uitwerking op gratis websites zoals sirtaqi en keu6. 

Ben je sterk onderlegt in wiskunde en wetenschappen, dan heb je mogelijks voldoende aan deze uitwerkingen. Heb je echter meer moeite met een bepaald onderdeel? Dan zal de uitgeschreven uitleg zelden volstaan om de oefening te begrijpen. Opnieuw staat Supremum voor je klaar! Onze topbegeleiders zorgen er voor dat je elke vak, elk onderwerp en elke oefening volledig begrijpt!


Lees ook

Kan je via je school deelnemen aan de Vlaamse Olympiades voor wiskunde, fysica, chemie of biologie? Neem dan zeker deel!

Supremum organiseert in de vakantieperiodes bijles in Aalst ter voorbereiding van het ingangsexamen geneeskunde onder de vorm van groepslessen. We kiezen bewust de kaart van groepslessen omwille van de vele voordelen. Uiteraard houden we de grootte van de groepen beperkt om je zoveel mogelijk ook individueel te kunnen begeleiden en te ondersteunen....

Technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we leren en ons kunnen voorbereiden op examens. Het toelatingsexamen geneeskunde vormt hierop geen uitzondering. Met de juiste online tools kunnen aspirant-geneeskundestudenten hun studie-efficiëntie verhogen, hun begrip verdiepen en zich zelfverzekerder voelen wanneer ze het...