Tips van onze geslaagde studenten

02-02-2024

Ben je vastbesloten om te slagen voor het toelatingsexamen om te kunnen starten aan je droomopleiding? Het behalen van een goede score op de toelatingsexamens vereist niet alleen kennis, maar ook strategie en doorzettingsvermogen. Hier zijn een paar tips en goede gewoonten van onze succesvolle studenten die jou ook kunnen helpen om te schitteren tijdens je toelatingsexamen.


1. Studieplanning

Een duidelijke planning kan je helpen om consistent te blijven en elk onderwerp grondig in te oefenen. Bij het maken van een planning kan je je baseren je op het leerstofoverzicht. Best plan je elk hoofdstuk of onderwerp van het leerstofoverzicht concreet in. In het ideale scenario begin je natuurlijk best zo vroeg mogelijk en oefen je regelmatig doorheen het jaar.

2. Actief oefenen

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Onze succesvolle studenten maakten o.a. gebruik van oefenexamens en vragenbanken om zich voor te bereiden voor het toelatingsexamen. Enkel door regelmatig te oefenen, verkrijg je uiteindelijk het nodige inzicht.

3. Zoek ondersteuning

Als je moeite hebt met bepaalde onderdelen, dan is het oke om hulp te vragen! Onze studenten beseffen dat bijlessen enorm helpen om je struikelblokken op een snelle en efficiënte manier te overwinnen. Aarzel dus niet om hulp te vragen als je vastloopt.


Door deze goede gewoonten te omarmen, kan je je kansen op succes tijdens het toelatingsexamen aanzienlijk vergroten. Deze studievaardigheden zullen je bovendien ook helpen gedurende je hele academische reis. Ontdek hoe de boostweken van supremum jou kunnen helpen met je voorbereiding voor het ingangsexamen.